Вулкан на отдалечения индонезийски остров Халмахера изригна зрелищно през нощта в

...
Вулкан на отдалечения индонезийски остров Халмахера изригна зрелищно през нощта в
Коментари Харесай

Зрелищно изригване на вулкан в Индонезия, евакуирани са 7 села

Вулкан на отдалечения индонезийски остров Халмахера изригна зрелищно през нощта в събота против неделя, изхвърляйки сив облак пепел в небето. Хората от седем села бяха евакуирани, заяви организация Ройтерс.
Прочетете още
Връх Ибу потъна в облаци в събота вечерта, откакто вулканът изхвърли пепел на височина от четири километра. Ивици лилави светкавици проблясваха към кратера му, оповестяват от индонезийската организация по вулканология.

Съвместен екип – формиран от служители на реда, военни и специалисти от службата за търсене и избавяне, беше изпратен в региона, с цел да изтегля жителите от близките села, сподели в изказване Абдул Мухари от Агенцията за битка с последствията от бедствията.

Агенцията обаче не дава никаква информация за това, какъв брой хора са били преместени. Знае се единствено, че управляващите в страната са предложили да бъде освободен терена в радиус от седем километра.

Индонезийската организация по вулканология увеличи равнището на паника до най-високото равнище още в четвъртък (16 май), откакто кратерът на връх Ибу изхвърли пепел няколко пъти по-рано този месец.

Дейността му е част от поредицата изригвания на други вулкани в Индонезия, които се намират в така наречен Тихоокеански огнен пръстен.

Агенция Ройтерс напомня, че става дума за общо 127 дейни вулкана, съобщи БТВ. 

 

 

 

 

 

Снимка: Архив 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР